• Sobre RIUNNE
    • Acceso Abierto
    • Cómo Depositar
    • Propiedad Intelectual
    • Preguntas frecuentes
  • Sobre RIUNNE
  • Acceso Abierto
  • Cómo Depositar
  • Propiedad Intelectual
  • Preguntas frecuentes
  • Contacto
Buscar 
  •  RIUNNE
  • Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura
  • Artículos de revista
  • Buscar
  •  RIUNNE
  • Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura
  • Artículos de revista
  • Buscar
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Listar

Todo el RIUNNE
Comunidades & Colecciones
Por fecha de publicación
Autores
Títulos
Materias
Esta colección
Por fecha de publicación
Autores
Títulos
Materias

Mi cuenta

Acceder
Registro

Descubre

Autor
Pellerano, Roberto Gerardo (14)
Hidalgo, Melisa Jazmín (9)
Marchevsky, Eduardo Jorge (7)
Fechner, Diana Corina (5)
Lezcano, César A. (4)
Miño, Eva G. S. (4)
Villafañe, Roxana Noelia (4)
Obregón, Lorena (3)
Avanza, María Victoria (2)
Martínez, Ramón Alberto (2)
... más
Materia
Chemometrics (3)
ICP-OES (3)
Geographical origin (2)
Icp-Ms (2)
Lda (2)
Alimentación (1)
Alimento (1)
Alimentos (1)
Arsenic (1)
Atomic spectrometry (1)
... más
Tipo
Artículo (14)
... más
Fecha
2016 (5)
2015 (2)
2019 (2)
2012 (1)
2017 (1)
2018 (1)
2020 (1)
2021 (1)
Has File(s)
true (14)

Links de interés

Biblioteca Electrónica de Ciencia y TecnologíaDacytarPortal de Revistas UNNE

Buscar

Mostrar filtros avanzadosOcultar filttos avanzados

Filtros

Use filtros para refinar sus resultados.

Mostrando ítems 1-10 de 14

  • Opciones de clasificación:
  • Relevancia
  • Título Asc
  • Título Desc
  • Fecha Asc
  • Fecha Desc
  • Resultados por página:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Brown rice authenticity evaluation by spark discharge-laser-induced breakdown spectroscopy 

Pérez Rodríguez, Michael; Dirchwolf, Pamela Maia; Silva, Tiago Varão; Villafañe, Roxana Noelia; Gómez Neto, José Anchieta; Pellerano, Roberto Gerardo; Ferreira, Edilene Cristina (Elsevier, 2019-06-08)
Rice is the most consumed food worldwide, therefore its designation of origin (PDO) is very useful. Laserinduced breakdown spectroscopy (LIBS) is an interesting analytical technique for PDO certification, since it provides ...
Thumbnail

Determining the geographical origin of Sechium edule fruits by multielement analysis and advanced chemometric techniques 

Hidalgo, Melisa Jazmín; Fechner, Diana Corina; Marchevsky, Eduardo Jorge; Pellerano, Roberto Gerardo (Elsevier, 2016)
This paper describes the determination and evaluation of the major and trace element composition (Al, As, Ba, Ca, Cd, Co, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, Pb, Sr and Zn) of Sechium edule (Jacq) Swartz fruits collected from four ...
Thumbnail

Hábitos alimenticios de los jóvenes en tiempos de aislamiento social preventivo y obligatorio 

Hidalgo, Melisa Jazmín; Fechner, Diana Corina; Martínez, Ramón Alberto; Lezcano, César A.; Miño, Eva G. S.; Obregón, Lorena; Pellerano, Roberto Gerardo (Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2021-05-06)
En este trabajo se presenta los resultados de un estudio observacional realizado a través de una encuesta online sobre los hábitos alimenticios de jóvenes en edad escolar durante el aislamiento social preventivo y obligatorio ...
Thumbnail

Trace element concentrations in commercial gluten free amaranth bars 

Hidalgo, Melisa Jazmín; Sgroppo, Sonia Cecilia; Camiña, José Manuel; Marchevsky, Eduardo Jorge; Pellerano, Roberto Gerardo (Springer, 2015)
Gluten-free foods are specially designed to be consumed by people who suffer from celiac disease or some type of gluten intolerance. Few studies are currently available about trace element contents in gluten-free ...
Thumbnail

Por una salud de hierro 

Hidalgo, Melisa Jazmín; Lezcano, César A.; Fechner, Diana Corina; Martínez, Ramón Alberto; Miño, Eva G. S.; Obregón, Lorena; Pellerano, Roberto Gerardo (Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2020-06-17)
La deficiencia del hierro es una de las deficiencias nutricionales más prevalentes en la sociedad actual, y la principal causa de anemia a escala mundial según la Organización Mundial de la Salud. El hierro cumple diversas ...
Thumbnail

Suplementos dietarios : ¿Cuánto sabemos para poder usarlos correctamente? 

Lutz, Cinthia C.; Fernández, María Florencia; Lezcano, César A.; Moresi, Adriana L.; Goyechea, Roxana I.; Fechner, Diana Corina; Miño, Eva G. S.; Esquivel, Mónica; Ruiz Diaz, Juan Daniel; Pellerano, Roberto Gerardo (Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2016-03-28)
Este proyecto aborda la problemática actual sobre el consumo indiscriminado de suplementos dietarios, que en general son percibidos como productos seguros y que sin embargo frente a un uso inadecuado pueden causar serias ...
Thumbnail

Nutrición saludable : suplementos dietarios en Argentina 

Lezcano, César A.; Miño, Eva G. S.; Obregón, Lorena; Hidalgo, Melisa Jazmín; Pellerano, Roberto Gerardo (Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2019-06-19)
Los suplementos dietarios son alimentos destinados a suplementar la incorporación de nutrientes en personas sanas que no se encuentran en estado patológico, siendo la administración de los mismos por vía oral y bajo la ...
Thumbnail

Toxic trace element contents in gluten-free cereal bars marketed in Argentina 

Hidalgo, Melisa Jazmín; Villafañe, Roxana Noelia; Sgroppo, Sonia Cecilia; Marchevsky, Eduardo Jorge; Pellerano, Roberto Gerardo (Science and Education, 2015)
Celiac disease is a food intolerance triggered by the ingestion of gluten-containing cereals; the only therapy is a strict gluten-free diet for life. In recent years, gluten-free cereal bars has achieved considerable ...
Thumbnail

Multivariate classification of honeys from Corrientes (Argentina) according to geographical origin based on physicochemical properties 

Fechner, Diana Corina; Moresi, Adriana L.; Ruiz Diaz, Juan Daniel; Pellerano, Roberto Gerardo; Vázquez, Francisco Antonio (Elsevier, 2016-05-14)
Honey is the natural sweet substance produced by Apis mellifera bees and is studied in different countries and zones because of the interest of consumers in origin and quality of food. The Corrientes Province (Argentina) ...
Thumbnail

Tracing the geographical origin of Argentinean lemon juices based on trace element profiles using advanced chemometric techniques 

Gaiad, José Emilio; Hidalgo, Melisa Jazmín; Villafañe, Roxana Noelia; Marchevsky, Eduardo Jorge; Pellerano, Roberto Gerardo (Elsevier, 2016-07-02)
This study examines the application of chemometric techniques associated with trace element concentrations for origin evaluation of lemon juice samples. Seventy-four lemon juice samples from three different provinces of ...
  • 1
  • 2
Todos los registros contenidos en RIUNNE, se encuentran también indexados por:
BDU2
Sistema Nacional de Repositorios Nacionales
BASE - Bielefeld Academic Search Engine
Theme by 
Atmire NV
Contacto|Sugerencias
RIUNNE esta basado en DSpace softwarecopyright © 2002 - | Comunidad DuraSpace