Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 14
Brown rice authenticity evaluation by spark discharge-laser-induced breakdown spectroscopy
(Elsevier, 2019-06-08)
Rice is the most consumed food worldwide, therefore its designation of origin (PDO) is very useful. Laserinduced breakdown spectroscopy (LIBS) is an interesting analytical technique for PDO certification, since it provides ...
Determining the geographical origin of Sechium edule fruits by multielement analysis and advanced chemometric techniques
(Elsevier, 2016)
This paper describes the determination and evaluation of the major and trace element composition (Al,
As, Ba, Ca, Cd, Co, Cu, Fe, K, Mg, Mn, Na, Pb, Sr and Zn) of Sechium edule (Jacq) Swartz fruits collected from
four ...
Hábitos alimenticios de los jóvenes en tiempos de aislamiento social preventivo y obligatorio
(Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2021-05-06)
En este trabajo se presenta los resultados de un estudio observacional realizado a través de una encuesta online sobre los hábitos alimenticios de jóvenes en edad escolar durante el aislamiento social preventivo y obligatorio ...
Trace element concentrations in commercial gluten free amaranth bars
(Springer, 2015)
Gluten-free foods are specially designed to be
consumed by people who suffer from celiac disease or
some type of gluten intolerance. Few studies are currently
available about trace element contents in gluten-free ...
Por una salud de hierro
(Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2020-06-17)
La deficiencia del hierro es una de las deficiencias nutricionales más prevalentes en la sociedad actual, y la principal causa de anemia a escala mundial según la Organización Mundial de la Salud. El hierro cumple diversas ...
Suplementos dietarios : ¿Cuánto sabemos para poder usarlos correctamente?
(Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2016-03-28)
Este proyecto aborda la problemática actual sobre el consumo indiscriminado de suplementos dietarios, que en general son percibidos como productos seguros y que sin embargo frente a un uso inadecuado pueden causar serias ...
Nutrición saludable : suplementos dietarios en Argentina
(Universidad Nacional del Nordeste. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales y Agrimensura, 2019-06-19)
Los suplementos dietarios son alimentos destinados a suplementar la incorporación de nutrientes en personas sanas que no se encuentran en estado patológico, siendo la administración de los mismos por vía oral y bajo la ...
Toxic trace element contents in gluten-free cereal bars marketed in Argentina
(Science and Education, 2015)
Celiac disease is a food intolerance triggered by the ingestion of gluten-containing cereals; the only therapy is a strict gluten-free diet for life. In recent years, gluten-free cereal bars has achieved considerable ...
Multivariate classification of honeys from Corrientes (Argentina) according to geographical origin based on physicochemical properties
(Elsevier, 2016-05-14)
Honey is the natural sweet substance produced by Apis mellifera bees and is studied in different countries and zones because of the interest of consumers in origin and quality of food. The Corrientes Province (Argentina) ...
Tracing the geographical origin of Argentinean lemon juices based on trace element profiles using advanced chemometric techniques
(Elsevier, 2016-07-02)
This study examines the application of chemometric techniques associated with trace element concentrations for origin evaluation of lemon juice samples. Seventy-four lemon juice samples from three different provinces of ...